Matka alkakoon! Vol2

Mikä meni pieleen?

Ai mikäkö? No se kaikki mikä aina ennenkin. Ajan käyttö.
Oli ehkä liioiteltua aloittaa oma uusi yritys ja elämäntapa remontti samaan aikaan, etenkin kun yksi suurimmista haasteista onkin ollut ajan hallinta. Sitten kun vielä samaan yritin ympätä vähän Youtube-kanavaa ja tätä blogin ylläpitoa, niin ei. Ei vaan pysty. Ainiin, ja muutto (joka sisälsi myös uuden asunnon maalauksen). Liika on liikaa. Pakko myöntää se itselle ja olla armollinen.

No mitenkäs sitten?

Opiskellaan ja opetellaan. Sitähän tämä kaikki on. Ja se on myös osa tätä elämän muutosta.
Ensin oli pakko opetella ajanhallintaa. Otin oppaakseni Anna Perhon ja hänen teoksensa; Antisäätäjä, Fiksun ajankäyttäjän Opas. Toki äänikirjana, koska halusin olla tehokas. Mitä pidemmälle kirjassa pääsin, sitä paremmin ymmärsin kuinka syvällä suossa olen ja kuinka sekaisin on elämäni. Pitää siis jakaa elämä slotteihin, opetella sanomaan ei, olla itselle armollinen ja oppia priorisoimaan. Pakko kyllä myöntää, että joutunen hommaamaan samaisen kirjan myös ihan printtiversiona, niin on sitten helpompi palata tiettyihin kohtiin ja tehdä muistiinpanoja.

Tuo armollisuus tuli minun elämääni jo syksyllä, kun kävin Treenixillä Ravattisen Marin Neurofeedback-hoidossa. Tuolla käsiteltiin mm. elämän- ja stressin hallintaa, ja haettiin omat Voimavarat, tavoite ja haasteet. Itselläni ne ovat:

Voimavarat – Ilo ja ylpeys

Haaste – Armollisuus


Tavoite – Onnellisuus

Minun tärkeät teesit elämässä

Ja kyllä, välillä tulee vielä epäonnistumisia. Tällöin yritän olla itselleni armollinen.

Kalenterista on tullut minun ”raamattuni”

Tuosta Perhon oppaasta poimin myös muita asioita, joita tuon elämääni yksi kerrallaan. Yritän vähitellen priorisoida asiota. Hankin itselleni vanhanaikaisen kalenterin, johon merkitsen kaikki menot, enkä lupaa mitään, ennen kuin olen varmistanut kalenterista, että se on mahdollista. Ja kyllä, tämäkin vaatii opettelua. Ja kyllä, välillä tulee vielä epäonnistumisia. Tällöin yritän olla itselleni armollinen.

Vaikeimmat asiat?

Mitkäs ne vaikeimmat asiat sitten ovat. Kyllä top-kolme kovinta haastetta on edelleen; osaa sanoa EI, ajan hallinta ja syöminen. Syömisessä olen toki kehittynyt eniten, olenhan sitä jo pisimpään harjoitellut. Silti on päiviä, kun huomaa klo illalla, että tänään onkin tullut syötyä vain aamiainen ja vähän naposteltua jotain pientä silloin tällöin. Positiivista on, että tunnen yhä nälän tunnetta, joten toivoa ei tarvitse heittää. Ongelma on siinä, että osaan edelleen ohittaa tuon nälän tunteen, kun jotain mukamas tärkeämpää on käsillä.
Tuo Ein sanominen on jotenkin tällaisen haluan miellyttää kaikkia-luonteen omaavalle kovin vaikeaa, mutta pakko on vain opetella. Priorisoinnin pointtina onkin listata itselle tärkeät ja merkitykselliset asiat ja hylätä ne, jotka ei ole mielekkäitä ja merkityksellisiä. Toki ne verot sun muut täytyy edelleen hoitaa. 🙂
Ajan hallintaan liittyy hyvin olennaisena tuo EI sekä priorisointi. Kun poistaa ns. turhat asiat, jää aikaa niille oikeille, itselle tärkeille jutuille.
Jos itse koet haasteeksi ajan hallinnan, suosittelen lämpimästi tutustumista kyseiseen kirjaan.

Ihmiset on aina olleet minulle tärkein voimavara, joten tulen tarvitsemaan teitä matkan aikana. Vie minut lenkille, padeliin, salille tai kahville.

Taas mennään

Yritän siis vielä kerran. YouTube saa nyt olla hiljaa, ainakin toistaiseksi. Insta, fb, nämä omat sivut ja TikTok riittäköön 🙂
Ihmiset on aina olleet minulle tärkein voimavara, joten tulen tarvitsemaan teitä matkan aikana. Vie minut lenkille, padeliin, salille tai kahville.

Ja hei, ihan parasta; ulkona paistaa aurinko, linnut laulaa ja lumet sulaa! Kevät on täällä!

Pysytään terveinä. Pysytään kuulolla. Ollaan armollisia, niin itselle kuin toisillekin.

Vi hörs! -Jani

Vastaa